Expertisecentrum participatie

Expertisecentrum voor het gehele domein van ‘werk, zorg, en inkomen’

STECR

STECR staat voor Stichting Expertisecentrum Re-integratie en Participatie (STECR). Zij is opgericht in 2000 met hulp van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). STECR is een onafhankelijke stichting.

Wat doet STECR

STECR ontwikkelt Werkwijzers over complexe (maatschappelijke) vraagstukken die van invloed zijn op of spelen in arbeidsrelaties. Bijvoorbeeld over ‘arbeidsconflicten’ (2022) en ‘sociale Veiligheid in werkorganisaties’.

Werkwijzers geven effectieve en juridisch verantwoorde richtlijnen voor de praktijk op de werkvloer. Daarmee helpen STECR-Werkwijzers niet alleen geschillen te voorkomen, maar dragen ze ook bij aan duurzame oplossingen.

STECR verzorgt ook masterclasses over de uitgebrachte Werkwijzers.

De STECR-consensusaanpak

Werkwijzers worden ontwikkeld in samenwerking met multidisciplinaire kenniskringen en met nauwe betrokkenheid van werkgevers- en werknemersvertegenwoordigers en relevante beroepsverenigingen. Alle Werkwijzers worden ontwikkeld op basis van consensus.

Directie

De directie van STECR wordt geleid door Heidi Kanakis LLM en mr. Thom Wildeboer, die ook de leiding hebben over de kenniskringen.

STECR krijgt financiering van Capabel Hogeschool te Utrecht. De hogeschool leidt studenten op voor beroepen in sociaal recht, zorg, farmacie en welzijn