Kenniskringen

Kenniskringen

 

Aanmelding expertmeeting 12 maart

Zoals u wellicht weet, is STECR in maart 2024 gestart met de ontwikkeling van de werkwijzer Sociale veiligheid in arbeidsorganisaties. Met veel genoegen kan ik u melden dat de tekst inmiddels de fase van het definitieve concept heeft bereikt, mede dankzij de waardevolle inbreng van de multidisciplinaire kenniskring die voor deze werkwijzer is samengesteld. Wij vinden het belangrijk dat deze werkwijzer vanuit diverse invalshoeken kritisch wordt bekeken.

Zoals gebruikelijk bij STECR doen we dit in samenwerking met een bredere klankbordgroep, omdat wij waarde hechten aan verschillende perspectieven en expertise. Daarom leggen we het concept graag voor aan een bredere klankbordgroep, zodat we de werkwijzer nog sterker kunnen maken.

Om u goed voor te bereiden, ontvangt u de concepttekst vooraf. Tijdens de bijeenkomst horen we graag uw inzichten, opmerkingen en suggesties. Uw feedback is onmisbaar om de werkwijzer verder te verfijnen en te zorgen dat deze praktisch, effectief en breed gedragen wordt. De voltallige kenniskring is aanwezig om samen met u deze belangrijke stap te zetten.

 Praktische informatie

  • Datum: woensdag 12 maart 2025
  • Tijd: 16.30–18.30 uur
  • Locatie: Utrecht (nadere details volgen)
  • Vooraf: u ontvangt de concepttekst tijdig ter voorbereiding

Wilt u deze datum alvast in uw agenda reserveren en u per e-mail aanmelden via info@stecr.nl?

We kijken ernaar uit u op 12 maart 2025 te mogen verwelkomen en samen verder te bouwen aan dit waardevolle project.

 

___________________________________________

In maart 2024 zijn de volgende Kenniskringen gestart:

 

1. Kenniskring 'Verslaving en werk'

Deze kenniskring richt zich op verslavingen, zowel middelen- als gedragsverslavingen, die impact kunnen hebben op werk. Er bestaat een STECR werkwijzer over middelengebruik en (dis)functioneren op het werk uit 2011. Deze wordt herzien waarbij de scope wordt verbreed met gedragsverslavingen en preventie. De kenniskring buigt zich over vragen als wat werkgevers kunnen doen als een werknemer verslaafd is, hoe te handelen indien dit leidt tot disfunctioneren en/of verzuim en hoe kan de rol van de werkgever in preventie vorm krijgen?

 

2. Kenniskring ‘Sociale veiligheid in werkorganisaties’

Deze kenniskring focust op veiligheid en welzijn van werknemers in werksituaties. Werkgevers hebben volgens de arbeidsomstandighedenwet een zorgplicht voor veiligheid, zowel fysiek als psychosociaal. De kenniskring behandelt actuele vragen en dilemma's rond grensoverschrijdend gedrag, psychosociale arbeidsbelasting, en de rol van vertrouwenspersonen. Het doel is om een gezonde, respectvolle en professionele werkomgeving te waarborgen.